Over Juliantien

Mijn naam is Juliantien Schipper. Ik woon mijn hele leven al in Westerhaar-Vriezenveensewijk, een dorpje in de buurt van Vriezenveen in het mooie Twente. Toen ik 16 werd heb ik mijn eerste echte camera gekregen, een Canon EOS 1100D. Ik kan wel zeggen dat ik vanaf toen verliefd ben geworden op fotografie. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Fotografie (AV-productie) gevolgd aan het ROC van Twente in Enschede. Een goede basis voor mijn fotografie kennis en het begin van datgene wat mijn werk is geworden.

Ik heb nooit durven dromen dat ik fulltime bezig mag zijn met datgene wat ik het liefst doe: fotograferen van al het moois en de mensen om mij heen. Fotografie is mijn hobby en werk, maar ik houd ook ontzettend van muziek. Ik speel sopraansax, gitaar en op de woensdagavond ben ik te vinden bij de drumband. Je kunt wel zeggen dat muziek een grote hobby van me is, iets waar ik veel energie uithaal naast mijn werk als fotograaf. Ik vind het belangrijk dat meer mensen deze energie uit muziek halen, daarom geef ik muziekles aan basisschoolkinderen bij de muziekvereniging. 

Fotografie is meer dan kijken door een lens en even snel een foto maken. Fotograferen is herinneringen vastleggen. Het is zien wat een ander niet ziet en fotograferen wat er echt gebeurt. Op zo'n manier dat je, wanneer je een album openslaat of foto's terugkijkt alles weer beleeft zoals het toen was. Weet je wat ik het liefst doe? Mensen fotograferen zoals ze echt zijn en momenten vastleggen die voor jullie belangrijk zijn. Wanneer ik op de foto kom vind ik het nooit fijn om in een bepaalde houding gedrukt te worden, daarom zal ik jullie ook nooit in een houding drukken waarin jullie jezelf niet zijn. De foto moet uitstralen wie jullie zijn.

Ik zie ernaar uit om met jullie momenten vast te leggen zoals ze echt zijn en, belangrijker, zoals jullie zijn. Kan ik jou/jullie helpen met het maken van herinneringen? Neem dan contact met me op en kom gezellig een kopje koffie drinken. Cappuccino? : )

Wat zit er in mijn cameratas?

- 2x Sony A7 III 
- Zeiss Batis 25mm F2.0 Sony
- Sony Fe 55mm F1.8 Zeiss Sonnar
- Tamron 28-75mm F2.8
- Godox speedlite V860II 
- 2x Godox Speedlite TT685
- Godox x pro-s transmitter
- MagMod Professional Flash Kit

Oh, en vele Sandisk SD kaarten om al jullie momenten vast te leggen en genoeg batterijen ;-)

Gewonnen awards 

Masters of Wedding Photography

Twee van mijn foto's zijn bekroond met een Master of Dutch Wedding Photography award. De Masters is een foto wedstrijd voor de beste trouwfotografie van Nederland, België en Luxemburg.

Bruidsfoto award 2020

In 2020 heeft een foto van mij de Bruidsfoto Award gewonnen in de categorie bruidspaar. Een mooie prijs die door bruidsparen gekozen worden. Heel blij en dankbaar dat ik deze prijs heb gewonnen!

Menu